FEJLESZTÉSI PROJEKT

A „Tiszanána-Dinnyéshát strand- és csónakkikötő fejlesztése„ projekt (TOP-1.2.1-15-HE1-2016-0001) segítségével megújult a strand és a kikötő. Az eredetileg elnyert támogatás 250 millió forint, ami 32,5 millió forinttal ki lett egészítve. A legfontosabb megalapozó munka az  iszap kikotrás volt: ez nem csak a kikötőbővítést alapozta meg, hanem a strand vízminőségét, élvezhetőségét is javította. Az akár zárt medencévé is alakítható, mobilis stég a fiatalok kedvence lett. Új recepciós és szolgáltató épület létesül, valamint megújultak a sétautak, gyaloghidak is. Felépült egy kis kilátó a Tisza fő medre mellett, amelyről be lehet látni a kikötőt, a strandot és a  folyót és az ott közlekedő hajókat.

A fejlesztések segítségével a Tiszanána a tó egyik legjelentősebb kikötőjévé vált, és jelentős számú új hajót tud befogadni, illetve tárolni. Ez várhatóan áttörést fog hozni a látogatottságban, és katalizálni fogja a magánvállalkozók turisztikai fejlesztéseit is.

A projekt kivitelezési munkái 2019-ben kezdődtek, a közbeszerzéssel kiválasztott kivitelező a Károlyház Kft. 2020 nyara folyamán a munkák zöme elkészült, a befejezés novemberben történt. A projekt gazdája Tiszanána Község Önkormányzata (polgármester: Dr. Tóth József), a projektmenedzsmentet végző konzorciumi partner az Agria Térségfejlesztési Nonprofit Kft (projektvezető, igazgató: Dr. Várhelyi Tamás).