JELENTŐS TURISZTIKAI FEJLESZTÉS TISZANÁNÁN

Elindult a TOP-1.2.1-15-HE1-2016-00013Tiszanána-Dinnyéshát strand- és csónakkikötő fejlesztése„ elnevezésű projekt. Segítségével 2019 folyamán megújul Tiszanána  strandja és kikötője. Jelentős iszapkotrás fog történni, ami nem csak a kikötőbővítést alapozza meg, hanem a strand vízminőségét, élvezhetőségét is javítani fogja. Új recepciós és szolgáltató épület létesül, valamint megújulnak a sétautak, gyaloghidak is. El fog készülni egy kis tájba illő kilátó, amelyről be lehet látni a kikötőt, a strandot és az élő Tiszát. A feladat része a projekt sikeréhez, piacra viteléhez szükséges módon az illeszkedő marketing eszközök kifejlesztése is. A projektet Tiszanána Önkormányzata valósítja meg, konzorciumban a térség projektmenedzsmentre és turizmusfejlesztésre szakosodott cégével, az Agria Térségfejlesztési Nonprofit Kft-vel.
A projekt indokoltságát, egyben a feladatok nehézségét az adja, hogy ez a terület viszonylagosan jó fekvése ellenére potenciáljához képest alulfejlett. Sajnos a Tisza-tó ezen része az előző 2007-2013-as programozási ciklusban nem nyert semmilyen fejlesztési forrást a turizmusának fejlesztésére, míg a Tisza-tó környező települései (Poroszló, Tiszafüred, Abádszalók) jelentős forrásokkal tudták fejleszteni a turisztikai kínálatukat és a turisztikai szolgáltatásaik minőségét. A fejlesztések segítségével a Tiszanána a tó egyik legjelentősebb kikötőjévé válik, és jelentős számú új hajót tud majd befogadni, illetve tárolni. Ez várhatóan áttörést fog hozni a látogatottságban, és katalizálni fogja a magánvállalkozók turisztikai fejlesztéseit is. A fejlesztések révén mind a lakosság, mind az ide látogató turisták magasabb szintű szolgáltatásokat fognak tudni igénybe venni.

BEFEJEZÉSHEZ KÖZELEDIK A TURISZTIKAI FEJLESZTÉS TISZANÁNÁN

A TOP-1.2.1-15-HE1-2016-00013Tiszanána-Dinnyéshát strand- és csónakkikötő fejlesztése„ elnevezésű projekt a befejezéséhez közeledik. A fejlesztések keretében egy új recepciós és szolgáltató épület létesül, amelyen az utolsó simításokat végzik. Már áll a kis tájba illő kilátó, amelyről be lehet látni a kikötőt, a strandot és az élő Tiszát. Ennek még a külső „öltöztetése” van hátra.
November során várhatóan ki lesznek javítva a kisebb hibák, hiányosságok, és már lehet készülni az új szezonra!
 
 A projektet Tiszanána Önkormányzata valósítja meg, konzorciumban a térség projektmenedzsmentre és turizmusfejlesztésre szakosodott cégével, az Agria Térségfejlesztési Nonprofit Kft-vel.

BEFEJEZŐDÖTT A TURISZTIKAI FEJLESZTÉS DINNYÉSHÁTON

Megújult Dinnyéshát, és a visszajelzések szerint ez igazán jól sikerült. A TOP-1.2.1-15-HE1-2016-00013 „Tiszanána-Dinnyéshát strand- és csónakkikötő fejlesztése„ elnevezésű projekt építési munkálatai befejeződtek. A fejlesztések keretében kikotrásra került a strand és a kikötő, és az utóbbi korszerű úszó stégrendszert kapott. A strand is egy új, mobilis stéget kapott, ami a fiatalok kedvence lett. A biztonságról korszerű kamerarendszer gondoskodik. A terület bejárását és a kellemes sétákat az újjáépített, szép fahidak teszik lehetővé. Egy új recepciós és szolgáltató épület is létesült, és áll a kis tájba illő kilátó, amelyről be lehet látni a kikötőt, a strandot és az élő Tiszát.
A projektet Tiszanána Önkormányzata valósítja meg (polgármester: Dr. Tóth József). A projektvezető Dr. Várhelyi Tamás turisztikai és EU-s fejlesztési szakember volt.